17 Temmuz 2010 Cumartesi

İnternet alanında bir Türk rekor kırdı

Gönderen GoGoBaBa

İnternet alanında bir Türk rekor kırdı. Zone-h portalinin verdiği bilgiye göre Iskorpitz adlı hacker 17 mayıs tarihinde 1 kerede 21,549 17,000 siteyi hack ederek bir rekora imza attı. Iskorpitx'in hack ettiği sitelere üzerinde Atatürk'ün yüzü olan bir Türk bayrağı resmi ve mesaj bıraktığı bildiriliyor. Mesaj şu şekilde;


HACKED BY iSKORPiTX
(TURKISH HACKER)


FU.KED ARMANIAN-FUC.ED FRANCE-F.CKED GREECE-FUC.ED PKK TERROR

iscorpitx, marque du monde, présente ses salutations à tout le monde.


Iskorpitx'in bu tür web saldırılarına 2003 yılında başladığı bildiriliyor. Sonuç olarak bugüne kadar 117.000 site hack ettiği de raporlanıyor.

Iskorpitx'in hack ettiği siteler arasında bazı Türk kamu siteleri de bulunuyor. Iskorpitx'in bu siteleri uyarı amaçlı hack ettiği ve Antakya SSK Hastanesi websitesi örneğinde görüldüğü gibi "İSKORPİTX GOW.TR UZANTILI SİTELERİ ÖZELLİKLE UYARIYOR GÜVENLİK AÇIKLARINIZI KAPATINIZ" şeklinde bir sayfa bıraktığı görülüyor.

Iskorpitx'in web sunucu mu yoksa root seviyesinde mi sızma gerçekleştirdiğinin bilinmediği ifade edilirken, hack edilen sitelere mesajın yerleştirildiği bir sayfa bırakıldığı belirtiliyor.

Iskorpitx'in son aylarda pek çok genç Türk cracker tarafından model alındığına da işaret eden haberde Türkiye'nin bu alanda lider haline gelmeye başladığını ve dünya çapında yapılan bu tür hack işlemlerinin % 50'sinin artık Türkler tarafından yapıldığını ve bu alanda bir zamanların lideri durumunda olan Brezilya'nın geride kaldığı bildiriliyor.

Iskorpitx'in kimliği bilinmemekle birlikte 45 yaşlarında olduğu ve zaman zaman Metlak adlı 42 yaşındaki başka bir Türk hackerdan da yardım gördüğü düşünülüyor.

Türk hackerların daha çok "İslam" konulu hack işlemi yaptığını bildiren site, Iskorpitx'in bu anlamda da farklı davrandığını bildiriyor.


bence: banka soymadığın mileti dolandırmayanla fazla uğraş mıyorlar
alıntıdır