3 Ağustos 2009 Pazartesi

Lopez Kalçaları

Gönderen Lavinya Öz.

Yapılan bir ankette, Türk Kadınları en çok benzemek istedikleri ünlü olarak; Jenifer Lopez'i seçmiş. Özellikle sigortalı kalçasını estetik cerrahlara sipariş veriyorlarmış.
Ne dersiniz Lopez'e telif hakkı vermek gerekmez mi?
Bence; fiziki olarak zorunlu olmadıkça (yanık olabilir, kırık olabilir, yarık olabilir...)bıçak altına yatılmamalı.
Zaten insanlar hiçbir zaman kendinden memnun olmamıştır. Düz saçlılar kıvırcık saçlara, kıvırcık saçlılar düz saçlara, sarışınlar esmerlere, esmerler sarışınlara, büyük göğüslüler küçük göğüslere, küçük göğüslüler büyük göğüslere.... imrenmiştir her zaman.
Siparişe göre estetik:
Burnum; Hülya Avşar'ın burnu gibi. Gözlerim ve dudaklarım; Türkan Şoray'ınkiler gibi. Göğüslerim; Charlez Theron göğüsleri. Kalçam; Lopez kalçası. Bacaklarım ve belim; Sophia Loren'inkiler gibi (bu arada siz nerdesiniz?)... olsun diyerekbıçak altına yatmak ürkütücü bir yapaylık. Üzülüyorum dönüşü olmayan eski haller için.
Kadın dediğin önce kendisiyle barış içinde olmalı. Bunun içinde biraz kendini beğenmeli. İmrenmek yerine imrendirmeli... Neden, kalkık ve küçük bir burun daha güzel olsun ki..? Ben Merly Streep'in burnunu çok beğeniyorum mesela (oyunculuğu hiç tartışılmaz). Biz android değiliz.
Tüm estetik operasyon yaptıranları:
1) Doğal olanı bozduğu için,
2) Mimikleri katlettiği için,
3) Kadını "kendine güvensiz" lanse ettiği için,
4) "Yaşlılık" denen şeyi sadece maskelediği için... Kınıyorum....
Her yaşın güzelliği vardır. Doğallık eşsizdir. İnce dudaklar güzeldir, kemerli burunlar güzeldir, ak saçlar da güzeldir. Bir karakter vardır, bizim için seçilen burunlarda, dudaklarda, gözlerde....
Düşünsenize; senelerce aynada gördüğünüz yüz, bir operasyonla bambaşka biri oluveriyor. Bir gün aynaya bakınca şu soruyu sormaz mısınız:
"SEN DE KİMSİN?"

Saygılarımla
Lavinya Öz.