20 Ekim 2009 Salı

Yok Edici Eylemler

Gönderen Lavinya Öz.

22.08.2007

Silmek, karalamak, yırtmak, yakmak, atmak… Bu yok edici eylemleri neden yapar kişi?
Bize acı veren durumların gözümüzün önünde olmasından mı rahatsız oluruz? Bazı şeyler sadece soyut olarak mı kalsın isteriz? Ruhumuzda saklarız kendimizi, kalbimizi. Ve bazen, adını bir türlü bulamadığı bir girdapta kaybolmamak için mi yok eder kişi?
Kaybetmek, kaybolmak… Neden insan kaybetmek ya da kaybolmak ister ki?
Sildiğimiz her şey “sır” mıdır? Peki, SIR; boşluktaki insanların mevcut boşluğu doldurmak adına kendilerini “pişmanlık” sonuçlu bir girdapta; isteyerek boğması diye tarif edile bilir mi?
Saklamak için de yok ederiz bazen? Aptallıklarımızı, aşağılanmalarımızı, geçmişte bizi acıtan anları. Hiç yaşanmamışçasına sileriz.
Aslında silmek için radikal çözüm hafıza kaybıdır. Ama o zaman da sadece siz silmiş olursunuz ve hatırlayamadığınız için hataları tekrarlama riski de her zaman olacaktır. Yok yok, farklı bir çözüm lazım. Çözüm için de zemin gerekli. O zemini aptalca ve sonuçsuz işlere girmeden yaratmalı. Mümkün olduğunca ayaklarımız zemini hissetmeli, fazla oksijenden başımız dönse de gerekirse nefesler tutulmalı.
Her şey korkudan ibaret. Kendimizden korkarız, karşımızdaki değerden korkarız, kaybetmekten korkarız. Korktukça aptallaşır, cesaretlendikçe daha çok aptallaşırız.
Belki de bir cesaretle yazılan bu bol sorulu zeminsiz yazı da birkaç gün içinde silinecek bir yazıdır…

LAVİNYA ÖZ.

2 yorum:

beyaz. dedi ki...

"Her şey korkudan ibaret. Kendimizden korkarız, karşımızdaki değerden korkarız, kaybetmekten korkarız. Korktukça aptallaşır, cesaretlendikçe daha çok aptallaşırız." Evet bu sahiden doğru:) Ve haklısınız zemin gerek gerçekten... Ayaklarımızın, sağlamlığını hissettiği bir zemin gerek... Yaptığınız "sır" tanımı da çok hoşuma gitti:) Ve tabi sorduğunuz sorular... Cevapları çok açık ve bir o kadar da kapalı olan sorular... Ne diyeyim her okuduğumda ayrı bir zevk alıyorum,yüreğinize sağlık:)

Lavinya Öz. dedi ki...

Yorumların benim için değerli, beni anladığını düşünüyorum :) güzel duygu

Sevgiyle