27 Haziran 2010 Pazar

DNS ayarlarının değişimi

Gönderen GoGoBaBa


İnternet’in adeta omurgası sayılan Google, yepyeni bir hizmete imza attı. Artık uzun süreler bekleyip, çok yavaş açılan internet sitelerine elvada diyebileceksiniz.

Google DNS nedir peki?
Bazı internet sitelerine mahkeme kararlarıyla sınırlandırmalar getirilmişti hani,bu sebeple Youtube’a 2008′den beri erişemiyorduk ve Türk Telekom’un DNS servisi yerine Open DNS şirketinin vermiş olduğu 208.267.222.222 ve 208.67.220.220 numaralarını kullanıyorduk.
İşte Google Abi’miz de sektöre el atıp kendi DNS hizmetini başlattı.Google’ın DNS hizmetini kullanarak Youtube’a ve bilimum yasaklı sitelere,yasaksız olarak erişebilirsin.
Google’ın DNS numaraları 8.8.8.8 ve 8.8.4.4


Dünya’nın en büyük arama motoru Google kendi DNS (Domain Name Server) sunucuları ile interneti çok daha hızlı bir formata kavuşturmaya hazırlanıyor. Zira Google‘ın dinamik altyapısı ve ultra geniş bant bağlantı ağı sayesinde kendi bilgisayarınızdan Google DNS sunucularına bağlanıp, bu ihtişamlı güce ortak olabileceksiniz. Üstelik Google DNS sunucuları ile Türkiye’den erişime yasaklı sitelere erişmek de mümkün.

Google DNS sunucu adresleri neler ?

Google‘dan yapılan açıklamaya göre yeni DNS adresleri aşağıdaki gibi sıralanıyor;
8.8.8.8
8.8.4.4

DNS ayarı ile hangi sitelere girebilirim ?

Bilgisayarınızı Google Public DNS‘ye yönlendirmeniz halinde YouTube gibi Türkiye’den erişime engellenmiş pek çok siteye sorunsuz ulaşmakta mümkün. Üstelik tamamen ücretsiz ve Google güvencesinde olan bu serverlar ile daha güvenli ve hızlı bir internet erişimini de teminat altına almış oluyorsunuz.

Google DNS nasıl kullanılır ?

Bilgisayarınızın TCP/iP ayarlarından DNS sunucusu olarak 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 girmeniz yeterli.
Microsoft Vista ve Xp işletim sistemi kullanan kullanıcılar; bilgisayarları’nın ağ bağlantıları kısmından ilgili ağ bağlantısının özellikler segmesine girip, İnternet iletişim kuralları (TCP/iP) seçeneğini açtıktan sonra çıkan ekranda “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” kısmına yukarıdaki adresleri yazmaları halinde bu hizmeti kullanmaya hemen başlayabiliyorlar.

>>internetten derlemedir.<< class="UIMediaHeader_Title">Google Public DNS:

Windows XP ve Windows 7 için Google Public DNS Resimli Anlatımı



İLAVE AÇIKLAMA....

Bu ayarların haricinde HOSTS dosyası 'na sorun yaşanan sitelerin ip adres ve isimleri girilince çoğu engel aşılmış olur. HOSTS dosyası için bir kolaylık yaptım size ( Win 7 kullanıcıları lütfen Yönetici haklarına onay verip çalıştırsınlar yoksa , HOSTS edit işi başarılı olmaz)