19 Temmuz 2010 Pazartesi

Artık bizim de imdb'miz var!

Gönderen GoGoBaBa

Sinema ile ilgili siteler.

Artık bizim de imdb'miz var!

Artık bizim de imdb'miz var! sloganıyla tanıtılan bir site. Ben yeni üye oldum.
http://antraktsinema.com/

Türkiye'nin en geniş sinema veritabanı olma iddiasıyla kurulan antraktsinema.com yayında.



ntvmsnbc
Güncelleme: 12:59 TSİ 15 Haziran. 2010 Salı

İSTANBUL - Antrakt ile Sinema gazetesinin 25 yıllık arşivini birleştiren Türkiye'nin en kapsamlı sinema sitesi antraktsinema.com yayın hayatına başladı.

antraktsinema.com’un genel yönetmenliğini 1990’lardan bu yana düzenli olarak Türkiye’nin box office raporlarını hazırlayan sinema sektörünün deneyimli isimlerinden Deniz Yavuz, yayın yönetmenliğini ise sinema yazarı Özgür Şeyben üstleniyor.

Özgür Şeyben, Deniz Yavuz, Gülhan Düzgün Varank, Eda Günay ve Kültigin Kağan Akbulut’un yazarları arasında bulunduğu antraktsinema.com, Türkiye’deki bütün sinema salonlarının detaylı bilgileri ve fotoğrafları, ayrıntılı Türkiye box office raporları, seanslar, fragmanlar, sinema haberleri ve ilgiyle takip edilen ‘Projelerde Son Durum’ gibi bölümleriyle Türkiye’de sinema adına merak edilen bütün bilgilerin bir arada bulunduğu ciddi bir referans kaynağı olarak sinemaseverlerin hizmetinde olacak.
Haberin devamı ↓reklam

Türkiye’de piyasaya çıkan bütün Blu-ray formatındaki filmlerin kapsamlı tanıtımlarının yer alacağı antraktsinema.com’un yeniliklerinden bir diğeri de ‘Kaç Kişi Gider’ adlı seyirci sayısı tahmin yarışması. Vizyon filmlerinin haftalık seyirci sayılarının tahmin edileceği yarışmada kullanıcılar sinema biletleri kazanacak.

Antraktsinema.com, bir ay içerisinde sayfalarında: Türkiye jüri tarihçesi, Türk filmlerinin bütün ödülleri, profesyonellerin kullanacağı ajanda, film şirketleri, sinema eğitimi veren üniversite ve akademiler, sinema yayınları, dünya bilet fiyatları, sinema yazarlarının filmlere verdiği yıldızlar, box office haberleri gibi yeni ve eşine rastlanmayan bölümlerle kullanıcıların karşısında olacak.

İnternet kullanıcılarının çok çeşitli bilgilere ücretsiz olarak ulaşabileceği antraktsinema’nın profesyonel kullanıcılar için tasarlanan ‘Antrakt Pro’ isimli bölümüne sadece üyelik sistemiyle ulaşılabilecek. (Radikal)

http://antraktsinema.com/





Bu arada yukarda kısaca Google'dan bahsedince biraz açayım.
7 Eylül 1998 Google’un kuruluşu

Alıntı
Google ilk olarak bundan 11 yıl önce California’da Menlo Park’ta ki bir garajda iki üniversite öğrencisi (Larry Page ve Sergey Brin) tarafından kuruldu. Google kelimesi Milton Sirrota tarafından, Kasnel ve James Newman’ın yayınlamış oldukları “Matematik ve Hayal Gücü” adlı kitapla ünlenen googol kelimesinin üzerinde oynanmasıyla bulunmuştur. Google’ın oluşum süreci ise 1995’lere kadar dayanmaktadır.
Kaynak : yorumla.net - Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz... İki üniversite öğrencisi Larry Page ve Sergey Brin ilk olarak üniversiteyi tanıtma turlarında birbirleri ile tanışıyorlar. İnternet sitelerinde anlatıklarına göre her iki karakter birbirleri ile hiç anlaşamıyor ve sürekli münakaşa ediyorlar. Stanford üniverstesi bilgisayar bölümü öğrencileri ve Google.com’un kurucuları olan iki girişimcinin birbirleri ile farklı fikirlere sahip olmaları belki de ortaya bugün kullandığımız gelişmiş arama motorunun ortaya çıkmasını sağladı.