13 Ağustos 2009 Perşembe

Beyaz ve Kırmızı

Gönderen Lavinya Öz.

Beyaz bir günde, iki kişi arasında başlar hayat. Zaman gece bile olsa aşkın zamanı Beyazdır daima. Gamze içerikli bir gülücükle sızar aşk kapı aralığından içeriye…. Her geçen gün biraz daha… Biraz daha içeriye…. Zaman kaybetmeden beyaz kağıtlara beyaz aşkımızı ifade etmek için emek harcarız. Her ifadeden sonra biraz daha koyubeyaza döner aşkımız.
Aşkımız boyunca kırmızı gülleri tercih ederiz. Kırmızı gonca daha bir hoşumuza gider(kırmızı işlemeli bir vazoya bırakıp onu açtırarak bir emek harcayacağızdır çünkü). Solmadan önce bu defa kırmızı kadife ciltli bir hatıra defterinin arasında kurutarak emek harcamak isteriz. Kuru kırmızı güller biriktikçe, duru kırmızı güller açar yanaklarımızda, tazecik…
Aşkın ikinci adımında beyaz gelinliği tercih ederiz. Upuzun kuyruklar ve upuzun duaklar daha bir hoşumuza gider. Ağır çekim ilerleyen beyaz bir bulut kümesinin üzerindeymişiz de bulut kümesi ayaklarımızın altından dağılı verecekmiş gibi ürkek ve tedirgin lakin bir o kadar mutlu ve emek dolu gideriz sevdiğimize. Ömrümüz boyunca bir defa giydiğimiz halde, her sene temizleterek beyaz kalmasını sağlarız…. Aşkımız gibi.
Aşkımızın üçüncü adımında, artık bir meyve isteriz. Eller havada dileriz Allah’dan. Belki verir belki vermez, bir bildiği vardır deriz. Umutla… Senelerce… Bekleyerek emek harcarız bu kez. Tam umutla umutsuzluk beynimizde aynı şey olmuşken gökten bir meyva düşer avuçlarımızın arasına, nazar değmesin derler kırmızı bir kurdela iliştirirler saçlarımıza , annenin kurdelasıydı hayırlıdır diye de fısıldarlar kulağımıza…
Emek dolu geçerken seneler, gün gelecek kırmızı kurdela iliştirilen siyah saçlarımıza Allah vergisi beyaz kurdelalar dolacak arka arkaya…Her bir beyaz kurdela hayat yolunda harcanan bir emeğe işaret olacak.Bir de bakmışız ki emekten yer kalmamış saçlarımızda….. Beynimizde bizi üşüten sorular üşüşmeye başlayacak. Aynanın karşısında ; Hayat neydi? Aşk neydi? Neydi böylesi kısa ve çabuk geçip giden? Diyen sorular soracağız, titreyen narin ellerimizle daha bir başka derinleşmiş olan gamzemize dokunurken. Elimizin üzerinde hayatdaşımızın eli belirecek ve hem kısa hem de çabuk bir gülümsemeden alacağız tüm sorularımızın cevabını.
HAYAT NEYMİŞ?AŞK NEYMİŞ?HEPSİ EMEKTEN İBARETMİŞ.
LAVİNYA ÖZ.